Bij een verhuizing zijn er goederen in alle soorten en maten die verplaatst moeten worden. Ieder type heeft daarbij een andere aanpak nodig. Zo ga je anders om met een doos vol kussens dan een doos met kristallen glazen. Bij meubeltransport en andere zware materialen verhuizen is gewicht niet het enige wat van belang is. Er zijn ook andere zaken die … zwaar wegen bij zowel de planning als de daadwerkelijke verplaatsing. Denk bijvoorbeeld aan een piano verhuizen of een biljart verhuizen. Voor betrouwbaar en goedkope meubeltransport is het verstandig om te werken met specialisten die de veiligheid van goederen én omstanders kunnen waarborgen. Wij streven er altijd naar om u hiermee van dienst te zijn.

Hoe werkt meubeltransport?

Wanneer meubels als compleet product naar binnen zijn gekomen, is er normaal gesproken ook een weg naar buiten toe. Dit kan via deuren of vensters die je kunt openen. Bij ter plekke geassembleerd meubilair is het een ander verhaal. Zo kan een grote kast of tafel niet altijd eenvoudig naar de verhuiswagen worden getransporteerd. In dat geval wordt eerst bepaald of een meubelstuk te demonteren is. Vervolgens kan het nodig zijn om een montageplan te maken wanneer de originele instructies niet meer aanwezig zijn. Met name goedkopere zelfbouw meubels zijn doorgaans ontworpen voor eenmalige assemblage, bij schroeven die direct in hout worden verankerd zal bij een tweede assemblage de stabiliteit minder worden. Helaas is het soms beter om afscheid te nemen van oudere meubels, deze af te breken en af te voeren.

Door kostbare meubels in te pakken of bij de hoeken te voorzien van beschermend materiaal kun je bij meubeltransport de goederen beschermen evenals deurstijlen, schilderwerk en andere delen van de woning. Bij bedden op de slaapkamer of appartementen kan een takel worden gebruikt, wanneer het venster groot genoeg is om hier meubels door te steken. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden, die naast de locatie ook bepaald worden door de omgeving. Wanneer je bijvoorbeeld een kamer moet leegruimen op enkele etages hoog in een smalle straat, dan kun je niet zomaar een takelwagen op straat neerzetten. Planning en snel werken is dan van belang, vraag bij het verhuisbedrijf na wat de mogelijkheden zijn.

Bereken binnen 5 minuten wat uw verhuizing kost

Veiligheid heeft prioriteit

Zwaar, scherp, hoog en hard, professionele verhuizers weten precies waar op te letten bij het verplaatsen van de huisraad. Een zware kast die aan een band hangt om van twee hoog naar beneden te takelen vereist een goede coördinatie, denk aan het bepalen van een ‘safe zone’ in de ruimte onder het object. Maar ook wasmachines en drogers die via de trap naar beneden gebracht moeten worden kunnen gevaar opleveren. Zo komen er regelmatig mensen klem te zitten, wat flink letsel kan veroorzaken. Het gaat bij zware materialen niet om spierballen, maar een doordachte strategie waarbij gevaren worden uitgesloten.

Speciale zware materialen verhuizen

Bij meubeltransport is er speciale aandacht voor goederen die zeer zwaar, delicaat of beide zijn. Bij een piano verhuizen bijvoorbeeld, dan moet het object rechtop blijven vanwege de specifieke bouw van het muziekinstrument. Ook dient er rekening gehouden te worden met bescherming van de buitenzijde, je wilt immers geen diepe krassen op pianolak. Bij een biljart verhuizen zijn er andere uitdagingen, demonteren van de poten is doorgaans wel mogelijk maar het laken moet op spanning blijven. Bij dit soort delicate goederen is naast inpakken ook kennis en expertise vereist bij het transport. Laat je hierin vooraf adviseren om kostbare schade aan deze goederen te voorkomen.

Bereken binnen 5 minuten de prijs van uw verhuizing