Coronavirus / COVID-19 informatie

Lees meer

Goedkoop verhuizen naar uw droomhuis in 3 stappen

Goedkoop verhuizen spullen

Het is ontzettend fijn wanneer u uw droomhuis gevonden heeft. In de huidige huizenmarkt zijn huizenprijzen erg hoog. Daarom is het fijn als de verhuiskosten enigszins gedrukt kunnen worden. Goedkoop verhuizen is goed mogelijk, maar daarvoor moet u wel goed voorbereid zijn. Wij helpen u goedkoop verhuizen in 3 stappen, waardoor u geld overhoudt voor bijvoorbeeld nieuwe meubels of andere leuke dingen.

#1: Zoek een flexibel verhuisbedrijf

Een essentieel onderdeel van goedkoop verhuizen is dat het verhuisbedrijf dat u kiest, een flexibele werkwijze heeft. Op die manier kunt u het aantal verhuizers zelf bepalen en bijvoorbeeld een losse verhuislift huren.

Goedkope verhuizers

Bij een flexibel verhuisbedrijf is verhuizen goedkoop omdat u verhuizers per uur inhuurt. Op die manier kunt u ervoor kiezen de verhuizers alleen te laten komen wanneer alle spullen al buiten en beneden staan. Dan betaalt u alleen de uren waarin zij naar uw nieuwe droomhuis rijden. Wanneer u dus naar Amsterdam gaat verhuizen, is het raadzaam een verhuisbedrijf uit Amsterdam in te schakelen. Zij weten precies waar ze wel en niet mogen rijden met de verhuiswagen, en welke eventuele vergunningen u nodig heeft tijdens uw verhuizing. Een andere fijne bijkomstigheid is dat zij u meteen een beetje wegwijs maken in uw nieuwe woonplaats. Nog een optie bij sommige bedrijven zoals goedkoopverhuisbedrijf.nl is het inhuren van studentverhuizers. Zij zijn opgeleid maar hebben geen jarenlange ervaring zoals de andere verhuizers bij het bedrijf. Dat zorgt ervoor dat zij ideaal inzetbaar zijn bij goedkoop verhuizen.

Goedkoop verhuislift huren

Een verhuislift huren komt goed van pas wanneer u van of naar een hooggelegen woning verhuist. Nu denkt u misschien: ”Is het niet goedkoper om mijn spullen zonder verhuislift te verplaatsen?” Die gedachte is niet vreemd, maar u betaalt verhuizers per uur en door een verhuislift te gebruiken, bent u vele malen sneller. Daarnaast is het veiliger om gebruik te maken van een verhuislift. De verhuizers zijn namelijk ervaren in het tillen van zware meubelen, maar wanneer u of iemand die u helpt met de verhuizing hieraan begint, kan het fout aflopen. Daarom is het altijd beter om een verhuislift te huren.

Goedkoop verhuiswagen of aanhanger huren

U kunt er bij een goedkoop verhuisbedrijf ook voor kiezen om alleen een verhuiswagen of aanhangwagen te huren. In dat geval is het verstandig zelf een aantal mensen te regelen die u willen helpen, maar is het wel bijna gratis verhuizen. Zorg wel dat u het juiste rijbewijs heeft voor het formaat bus en houdt er rekening mee dat een verhuiswagen huren, niet van hetzelfde formaat kan als de verhuiswagen die de erkende verhuizers mogen besturen. Daarnaast is het van belang dat u een juiste inschatting maakt van het volume aan spullen dat u meeneemt. Zo kunt u bedenken hoe vaak de verhuiswagen heen en weer moet rijden totdat alles bij uw droomhuis is aangekomen.

#2: Goedkoop verhuizen, begint bij uzelf

Het is misschien niet een taak waar u naar uitkijkt, maar begin toch echt zo vroeg mogelijk met opruimen. Als u goed voorbereid bent kunt u snel en goedkoop verhuizen. Nu is het in sommige gevallen een hele taak om al uw spullen te ordenen. Wanneer u bijvoorbeeld naar een kleinere woning verhuist, zal u spullen weg moeten doen en dat is niet gemakkelijk. Een verhuizing is echter een nieuwe start en daarmee het uitgelezen moment om u te ontdoen van (voor u) onnodige spullen. Hieronder volgen een aantal tips voor het sorteren van uw spullen

Sorteren kunt u leren

Begin wanneer het zomer is alvast met inpakken van uw winterjassen. Of stop uw boeken alvast in de daarvoor bestemde verhuisdozen. Op die manier kunt u altijd beginnen met inpakken. Vaak wachten mensen namelijk tot een paar weken of dagen voor de verhuizing, maar het geeft veel meer rust wanneer alles op tijd is ingepakt. Daarnaast heeft u hierdoor de kans om al uw spullen goed te labelen, wat het verhuisproces versnelt. Dat leidt dan weer tot het einddoel: goedkoop verhuizen.

Bedenk tijdens het inpakken van uw spullen bij elk artikel of u het langer dan een jaar niet heeft gebruikt. Is dat zo? Dan kan het weg. Met uitzondering van bijvoorbeeld skispullen die u misschien één keer in de twee jaar gebruikt, is dit een mooie vuistregel. Mensen hebben de gewoonte om alles te bewaren want ‘je weet nooit wanneer het van pas komt’. Dat zorgt er alleen wel voor dat u door de jaren heen een hoop onnodige spullen bewaart. Leg dus alles wat u een jaar niet heeft gebruikt op een stapel. Dat iets voor u onnodig is, betekent niet dat het geen tweede leven kan krijgen. Nodig uw vrienden en familie uit om langs te komen zodat zij uit de spullen kunnen kiezen. Alles wat overblijft kan naar de kringloop of de stort. Zo maakt u een ander blij en bent u zelf van uw overbodige spullen af.

#3: Maak een draaiboek

Een draaiboek maken klinkt misschien enigszins overdreven, maar het zorgt ervoor dat iedereen precies weet wat hij wanneer moet doen. Alleen met zo’n efficiënte verhuizing haalt u er het maximale uit. Als u de vorige stappen heeft gevolgd is alles gesorteerd en heeft u alleen de hoognodige diensten ingehuurd van een goedkoop verhuisbedrijf. Dan is het verstandig dat iedereen weet wanneer de verhuiswagen precies arriveert en wat er van wie verwacht wordt. Door het op te schrijven in een draaiboek hoeft net iedereen telkens aan u te vragen welke door waar hoort, dat spreekt voor zich.

Goedkoop verhuisbedrijf

Prijzen zijn uiteraard per verhuisbedrijf verschillend en kies daarom een goedkoop verhuisbedrijf zoals Goedkoopverhuisbedrijf.nl. Daar kunt u een offerte aanvragen voor een verhuizing op maat en een vrijblijvend advies vragen over de manier waarop u het beste kunt verhuizen. In de offerte krijgt u overzicht in de kosten van uw verhuizing. Zij werken door heel Nederland, dus ook voor uw verhuizing naar uw droomhuis, staan ze voor u klaar.

Leave a Reply